Terugblik juni 2010-juni 2012

Algemeen Belang Cuijk is met enthousiasme en ambitieus gestart met de samenwerking met VVD , D’66 en PLC. Samen is er een coalitie convenant opgesteld, waarvan de ambitie afstraalde. Wij wilden een bestuurlijke vernieuwing als een van de eerste zaken aanpakken. Als dit punt opgelost zal zijn, is het ook makkelijker om andere zaken beter aan te pakken. De ambtelijke organisatie wordt klantgerichter, wij communiceren beter en beter op tijd. Een reeks van plannen zijn halverwege onze regeerperiode reeds gehaald, in % uitgedrukt, zitten we nu op 85% en hebben nog anderhalf jaar te gaan om het restant op te lossen.

Wat is er zoal gerealiseerd en wat is de planfase voorbij? We werken samen met Grave en Mill in een gemeenschappelijke Sociale Dienst en P&O. De I.S.D. is een verademing voor die mensen in onze gemeente, die een beroep doen op hulp en ondersteuning. Verder is er een handtekening gezet om te komen tot het bouwen van een brede school, een nieuwbouw voor het Merletcollege zit in de pijplijn. Zo wordt er dus geïnvesteerd in de jeugd en sociaal zwakkeren. Dit is en blijft een aandachtspunt voor onze lokale partij ABC.
Verder is men flink op dreef met de revitalisering van de Valuwe en is men in Padbroek ook al goed op weg om de nodige facelift te verwezenlijken. Goede bijkomstigheid is de zelfwerkzaamheid welke ook hier aan de dag wordt gelegd. De zelfredzaamheid van de inwoners zal naar een hoger peil getild dienen te worden en wij zullen daar support aan geven, maar wel steeds in ons achterhoofd, dat er niemand tussen wal en het schip mag vallen.
De economische stand van vandaag, dwingt ons om elke € die wij uit willen geven, goed tegen het licht te houden. De financiële stand binnen onze gemeente is gelukkig gezond te noemen, ondanks dat er een groot aantal woningen niet gebouwd zullen worden en wij dus af hebben moeten zien van een groot bedrag aan toekomstige winst. Hiermee zullen geplande investeringen niet of later worden uitgevoerd. Haps mag een randweg verwachten en kan dus verder werken aan een nieuw in te richten dorpshart.
I-Dop Vianen is nagenoeg afgerond, deze kern van Cuijk staat er weer goed bij, mede door een flinke inzet van plaatselijke bewoners. Sint Agatha mag trots zijn op hun MFA en liggen er nog mooie uitdagingen voor Beers en Linden. Katwijk heeft inmiddels de Veerstoep af en heeft daarmee een nieuwe ontmoetingsplek.
Verder houden wij de belastingdruk voor onze burgers en bedrijven op een zo laag mogelijk niveau. Hondenbelasting wordt in termijnen afgeschaft. Afval ophaaldienst heeft een van de laagste tarieven binnen Nederland.
Helaas is er een partij om interne zaken uit de coalitie gestapt, maar dit neemt niet weg dat ons programma met elan afgewerkt gaat worden.

Tonnie Jacobs, fractievoorzitter

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>