Nieuws uit de raad van 11 juni: detailhandel buiten het Centrum?

Tijdens de raad van 11 juni is een motie van Liberaal Land van Cuijk besproken. Een motie waarin zij aangeven dat het mogelijk moet worden om detailhandel buiten het Centrum toe te staan. Algemeen Belang Cuijk was het hier niet mee eens. Twee jaar geleden is door alle partijen, ook LLvC, een regionale detailhandelsvisie aangenomen. In dit rapport, opgesteld door experts, staat heel duidelijk dat je als gemeente keuzes moet maken. De keuze om prioriteit bij de centra te leggen, bij het kernwinkelgebied centrum Cuijk. In dit rapport staat ook dat er wel in alle kernen en wijken de mogelijheid moet zijn voor een basisvoorziening, dus een (kleine) supermarkt. ABC is dus niet tegen winkels in de kernen en wijken. Juist andersom, ABC wil graag in alle kernen en wijken een basisvoorziening! De buurtsuper in Beers vinden wij een geweldig initatief. Maar als er een (basis)winkel is, en die is er in de Heeswijke Kampen met de Jumbo zeer zeker, moeten er niet meer winkels toegestaan worden, dus geen drogist erbij. Dat zal dan echt ten koste gaan van het centrum. Het centrum waarin we veel investeren en wat levendig moet worden en blijven. Hierin hebben wij als gemeente een rol maar natuurlijk ook de ondernemers zelf!

De motie van LLvC staat dus haaks op beleid wat we zorgvuldig hebben vastgesteld, nog niet zo lang geleden. Daarom konden wij hier niet aan mee doen. Hun motie klinkt symphatiek, is leuk voor de korte termijn, maar op langere termijn zéér onverstandig. Als wij u vragen, wil je een drogisterij in de Heeswijk zegt u waarschijnlijk ja, maar als we u dan ook meegeven dat dit zeer waarschijnlijk zal leiden tot verlies van het winkelaanbod in Cuijk, meer leegstand, minder diversiteit, een neergaande spiraal dan kan het antwoord voor u hopelijk ook alleen zijn: nee dit moeten we niet doen. Wij kiezen dan toch weer voor het Algemeen Belang.

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>