Laatste Begroting gemeente Cuijk vastgesteld

De laatste begroting van de gemeente Cuijk bevat weinig nieuwe zaken. Veel van wat Algemeen Belang Cuijk belangrijk vindt is al in uitvoering, én blijft ook in uitvoering. Zoals in het sociaal domein: inzet op begeleiding naar werk, aanpak eenzaamheid, extra aandacht voor preventie in de jeugdzorg. Allemaal nog eens extra belangrijk door de huidige omstandigheden waarin we een weg moeten vinden in het leven met beperkingen door het Corona virus.

Op het gebied van wonen: voor starters, ouderen én in de kernen moeten nog wel stappen gezet worden. De masterplannen voor elke kern met de wensen voor wonen in de nabije toekomst moeten ook in Corona tijd echt opgepakt worden. Verder heeft ABC het college gevraagd om te onderzoeken of gemeentelijke erfpacht een goed instrument is om woningbezit voor starters te stimuleren. Wij hopen dat dit leidt tot extra mogelijkheden voor starters in onze gemeente!

Op het gebied van duurzaamheid is er volgens ABC een goede basis gelegd met bijvoorbeeld de duurzaamheidslening en plannen voor vergroening van het centrum, maar zijn we er nog zeker niet. Bijvoorbeeld, de energietransitie blijft een uitdaging. Ook hebben we het college gevraagd om de uitbreiding van het industrieterrein Laarakker nog niet door te zetten. Ga eerst in overleg om de bestaande bedrijventerreinen in het Land van Cuijk op te vullen en om bestaande panden te gebruiken. Stimuleer dit voordat we akkerland en natuur inrichten als nieuw bedrijventerrein. Dat is duurzamer én hierdoor kan de groene buffer tussen Haps en Laarakker intact blijven. Helaas was er géén meerderheid van de raad voor dit voorstel.

Waar wél aan gewerkt gaat worden zijn plannen om onze fietspaden te verbeteren: minder hobbels en bobbels en/of onlogische aansluitingen. Het stukje onverhard fietspad tussen de nieuwe Fietsbrug en Katwijk wordt in het voorjaar al verbeterd.

In zijn geheel is ABC tevreden over deze begroting zonder extra lasten voor onze inwoners. We zijn op de goede weg maar er blijft ook nog genoeg te doen.

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>