Begroting Cuijk 2020

Maandag 11 november 2019 heeft Algemeen Belang Cuijk de begroting van de gemeente Cuijk goedgekeurd. Een begroting met weinig ruimte voor nieuwe projecten, maar wél een begroting zonder grote bezuinigingen en zonder extra OZB (belasting) verhoging. Een begroting waarmee we onze bibliotheken, (sport)verenigingen, gemeenschapsaccommodaties, schouwburg etc. blijven ondersteunen. Een begroting waarmee we verder kunnen: met bijvoorbeeld projecten op het gebied van duurzaamheid, preventie in de jeugdzorg, armoedebestrijding, startersleningen, binnenhalen van bedrijven. Met masterplannen voor elk dorp zodat er ook over 5 tot 10 jaar nog ruimte voor woningbouw zal zijn in de dorpen.

Wonen, werken en een fijne leefomgeving in een sociaal Cuijk dat is waar wij voor gaan en waar we de begroting op hebben beoordeeld.

We hebben het college ook nog een aantal zaken opgedragen, bijvoorbeeld “blijf inzetten op minder maaien, meer nestkastjes, meer groen in onze gemeente”. Zodat we meer vogels, meer biodiversiteit krijgen. Dit zal ons ook helpen om de eikenprocessierups natuurlijk te bestrijden. Mede door steun van de hele raad voor twee moties van Algemeen Belang Cuijk wordt gekeken of de Lommerstraat in Linden verhard of verbeterd kan worden. Voor de veiligheid van fietsers, voor een normaal gebruik van deze weg in zomer en winter; ook om eventueel het toenemende toeristisch verkeer door Linden een alternatieve route te bieden. Verder zal op ons verzoek sneller gezocht worden naar een oplossing voor de belangrijke fietsverbinding (via de Heeswijksestraat) tussen de Heeswijkse Kampen en het NS station. Voor verkeersmaatregelen om dit fietspad weer veilig open te kunnen stellen, leek geen budget te zijn. Nu gaat dit toch worden opgepakt.

U ziet, we maken ons sterk voor grote en kleine zaken in onze gemeente, voor een fijne leefomgeving in een sociaal Cuijk. Voor onze hele bijdrage, zie abc-bijdrage-begroting-2020. Mail naar raadslid.helmapluk@cuijk.nl indien u ons zaken wil meegeven of vragen.

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>