Fietspad Beers – Cuijk

Sinds begin oktober is de provinciale weg N321 tussen Beers en Cuijk niet meer verlicht  nadat de provincie daar de openbare verlichting weg haalde. Deze verlichting was zo royaal dat het naast gelegen fietspad ook verlicht werd.
Al vrij snel kwam er vanuit de Beerse bevolking geluiden dat dit onverantwoordelijk was omdat het fietspad veel te donker was voor de gebruiker. Hier door zou de ongeschikte Beerseweg  weer meer gebruikt worden vooral door de schoolgaande jeugd naar Cuijk en terug.
Uiteraard schrokken wij van deze geluiden omdat ABC verkeersveiligheid voor alle weggebruikers zeer belangrijk vindt.
Daarom pakte ik de fiets en vanaf de kerk in Beers fietste ik over het fietspad langs de provinciale weg richting Cuijk en via de oude Beerseweg weer terug naar Beers. Het was donker en daarbij regende het, dus geen ideale fietsomstandigheden.

Mijn conclusie was dat, uiteraard met de fietsverlichting aan, het zeer veilig fietsen is over het fietspad, er is geen autoverkeer, er is geen landbouwverkeer waar je rekening mee moet houden.
Daarbij zorgt het autoverkeer over de provinciale weg ook nog voor wat verlichting. Daarentegen vond ik het fietsen via de  Beerseweg  zeker niet prettig, het voelde onveiliger  door het verkeer dat je dichtbij passeert.
Het standpunt van ABC is dan ook dat de gemeente niet voor extra verlichting hoeft te zorgen omdat je als fietser met goede verlichting  en als loper die er voor zorgt dat hij zichtbaar is, het fietspad een veilige verbinding is.

Ton van Boekel, Raadslid Algemeen Belang Cuijk

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>