ABC kiest voor herindeling

Afgelopen maandag, 28 oktober 2019, heeft Algemeen Belang Cuijk ingestemd met het herindelingsontwerp Cuijk, Boxmeer en St. Anthonis. ABC had liever een andere herindeling gezien, een herindeling met de gemeenten Grave en Mill & St. Hubert (CGM). De gemeenten waarmee we nu al in de ambtelijke samenwerking CGM zitten. Waarin we meer als 5 jaar hebben geïnvesteerd om een goede dienstverlening te krijgen. Er zijn veel redenen waarom wij CGM de beste optie voor een herindeling vinden, bijvoorbeeld lagere kosten én niet opnieuw een ambtelijke organisatie opzetten waarbij het weer 5 jaar kost voordat de dienstverlening naar u als inwoner op peil is.

Toch heeft ABC voor het herindelingsontwerp met de gemeenten Boxmeer en St. Anthonis gestemd, tot de vorming van de gemeente Land van Cuijk. ABC wil namelijk wél herindelen. Wij zien namelijk zeker de voordelen van een beperkt grotere gemeente, zonder de bestuurlijke druk van drie colleges en één ambtelijk apparaat. Ons gewenste alternatief, CGM is op dit moment echter, helaas niet een concreet alternatief door de beperkte politieke steun. Velen weten wellicht niet dat Grave zich niet onvoorwaardelijk uitspreekt voor CGM, waardoor wij niet anders kunnen als te kiezen voor de andere optie, herindelen met Boxmeer en St. Anthonis.

Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>